0item(s)

Ostoskorisi on tyhjä.

Lisa Johansson-PapePelkistetyn kaunista ja toimivaa. Nämä sanat kuvaavat hyvin Lisa Johansson-Papen töitä. Johansson-Pape (1907-1989) oli suomalainen valaisin- ja huonekalusuunnittelija. Hän viitoitti suomalaisen valaisinmuotoilun tietä, ja häntä pidetäänkin yhtenä merkittävimmistä kotimaisista viime vuosisadan valaisinsuunnittelijoista. Lisa-Johansson Papen työt edustivat suomalaista muotoilua monissa kansainvälisissä näyttelyissä 1930-luvulta alkaen.

Johansson-Pape valmistui Taideteollisuuskeskuskoulusta huonekalusuunnittelijaksi 1920-luvun lopulla. Hän toimikin uransa alussa huonekalusuunnittelijana eri yritysten palveluksessa sekä freelancerina ennen siirtymistään valaisinsuunnittelijan tehtäviin. Hänen suunnittelemansa huonekalut olivat aina tyyliltään hyvin pelkistettyjä ja funktionaalisia.

Johansson-Papen ura valaisinsuunnittelijana alkoi vuonna 1942 Stockmannin omistamalta Ornon-valaisintehtaalta. Hän oli jo aikaisemmin toiminut Stockmannilla huonekalu- ja mattopiirtäjänä. Johansson-Pape valmisti valaisimia metallista, akryylista ja lasista. Hänen suunnitteluaan ohjasi ajatus siitä, että valaisimien toiminta hallitsi niiden esteettistä puolta. Valaisinten tuli siten olla ensisijaisesti käytännöllisiä ja toimia siinä tilassa, mihin ne oli suunniteltu. Johansson-Pape suunnitteli valaistuksia myös julkisiin rakennuksiin kuten sairaaloihin, oppilaitoksiin ja kirkkoihin. Monien laivojen valaistus oli myös hänen käsialaansa.

Johansson-Papen valaisimet ihastuttavat pelkistetyllä kauneudellaan. Ne sopivat erinomaisesti sekä kotiin että julkisiin tiloihin. Tunnetuimpia Johansson-Papen suunnittelemia klassikon aseman saavuttaneita valaisimia ovat muun muassa Anni kattoflafondi sekä Laura ja Lisa riippuvalaisimet, jotka sopivat hyvin ripustettavaksi esimerkiksi ruokailupöydän päälle. Useimpia näistä klassikkovalaisimista on saatavilla eri väreissä. 

Product was successfully added to your shopping cart.

Lisa Johansson-Pape

Laskeva

   

17 tuote(tta)

Laskeva

   

17 tuote(tta)