0item(s)

Ostoskorisi on tyhjä.

Eero Aarnio
Eero Aarnio edustaa suomalaisen designin huippua. Aarnio on suomalainen sisustusarkkitehti, huonekalusuunnittelija ja professori h.c. Häntä pidetään yhtenä merkittävimmistä modernin huonekalumuotoilun edelläkävijöistä. Monet tuntevat hänet etenkin hänen suunnittelemistaan tuoleista kuten kuuluisasta Pallotuolista vuodelta 1962. Aarnio suunnittelee tuolien lisäksi myös valaisimia, pöytiä, lasten leluja ja tekstiilejä. Hän on suunnitellut myös The Copacabana Guitar -nimellä kulkevan kitaran vuonna 2006. Aarnio on käyttänyt töissään erilaisia materiaaleja kuten muovia, vaahtomuovia ja lasikuitua.

Aarnio opiskeli 1950-luvulla Taideteollisessa oppilaitoksessa ja perusti oman teolliseen muotoiluun ja sisutussuunnitteluun erikoistuneen toimiston vuonna 1962. Hän tuli tunnetuksi lasikuidusta valmistamistaan futurististisista tuoleista 1960-luvulla. Kuuluisin näistä tuoleista on varmastikin Pallotuoli, joka herätti huomiota myös kansainvälisesti. Pallotuolia on 2000-luvun puolella päivitetty siten, että tuolia saa myös sisäänrakennetulla stereojärjestelmällä varustettuna. Muita Aarnion suunnittelemia design-tuoleja ovat esimerkiksi Pastilli, Kupla, Formula ja Tomaatti. Nämä pophenkiset tuolit ovat saavuttaneet ikonisen aseman muotoilun maailmassa.

Aarnio on palkittu vuosikymmenien mittaan lukuisilla palkinnoilla kuten Suomi-palkinnolla vuonna 2005, Kaj Franck -muotoilupalkinnolla vuonna 2008 sekä Red dot design -palkinnolla vuonna 2010. Hänen töitään on esillä useissa näyttelyissä ja museoissa ympäri maailmaa kuten Museum of Modern Artissa, MoMassa New Yorkissa tai Centre Georges Pompidussa Pariisissa.

Product was successfully added to your shopping cart.

Eero Aarnio

Laskeva

   

7 tuote(tta)

Laskeva

   

7 tuote(tta)